Tap Stool

Original design, der tåler brug

Normann Copenhagen er en dansk designvirksomhed, hvis mission det er at skabe originale produkter i et enkelt og moderne design - og i en kvalitet, der tåler daglig brug.

Normann Copenhagen markedsfører blandt mange produkter designeren Simon Legalds Tap Stool, som i 2016 vandt German Design Award ’Special Mention’.

undefined

Slidstærkt sæde i polyuretan

Tinby A/S støber polyuretan-sædet til Tap Stool i en fleksibel integralskum. Normann Copenhagens ønske var at opnå et materiale, som på én gang er fast og behageligt at sidde på.

Tap Stool er en taburet, der bl.a. kan anvendes som et ekstra siddemøbel, som desuden kan stables og stilles til side, når det ikke er i brug. Derfor var slidstyrke en vigtig parameter i opnåelsen af et holdbart designmøbel, der tåler håndtering.

Fast og lukket overflade

Polyuretan-sædet til Tap Stool støbes i én støbning i en aluminiumsform. Derved opnår man et smukt emne uden samlinger. Emnets kerne har to densiteter, således at de yderste 2 mm er fastere end inderkernen. Yderst afsluttes emnet af en lukket overflade, som gør sædet holdbart, modstandsdygtigt over for snavs og let at vedligeholde.

PUR-sædet lakeres i selve formen med en giftfri, vandbaseret lak, der går i forbindelse med polyuretanen og derfor ikke slides af.

undefined


 • Det siger kunden

  ”I vores design process, ønsker vi konstant at udnytte spændende materialer på en ny måde. Dette giver ofte store udfordringer, i forhold til “traditionelle” produktionsmetoder. Oftest vil producenten helst holde sig til den produktionsmetode, de kender til, hvilket kan hæmme udviklingen af nyt og spændende design. Designet af vores TAP stool gav en hel del udfordringer, mht. pæne og ensartede overflader, udluftning i forme, samt afformning uden grimme dele-linjer fra formen. Tinby var til stor hjælp i processen og tog imod udfordringen. Resultatet blev til en super fin taburet, hvor vi fik præcis det udtryk, vi ønskede. Hvor træ-benene, virker helt integreret i det bløde PUR sæde.”

   

  Søren Stryhn Petersen

  www.normann-copenhagen.com

   

  undefined

   

  Fakta om PUR'en

  • 300 g/l fleksibelt integralskum
  • Støbt omkring et stærkt indlæg i træ
  • To densiteter i samme støbning
  • In-mould coates i mange farver
  • Slidstærkt
  • Rengøres let med sæbevand


  Download

  undefined