Polyurethan - mange muligheder

Tinby, der er en af Nordeuropas førende plastvirksomheder, har 45 års erfaring inden for arbejde med polyurethan.

Polyurethan – I daglig tale kaldet PUR – er et materiale, der kan anvendes i uendeligt mange produkter. Polyurethan er et plastprodukt, der - alt efter den kemiske proces - kan svinge i massefylde og stivhed. Det giver et materiale med et bredt anvendelsesområde, alene såvel som sammen med eksempelvis stål, glasfiber og andre plastmaterialer.

Det forekommer blandt andet i følgende materialer og produkter:

 •          Massiv hærdeplast (halvmassiv eller fleksibel polyurethan)
 •          Celleplast
 •          Klæbestof
 •          Fugemasser
 •          Isoleringsmaterialer
 •          Kabinetter
 •          Møbeldele

Hos Tinby producerer vi emner i formstøbt polyurethan, inden for nedenstående produktområder:

Fleksibel polyurethan

Fleksibel polyurethan kombinerer det bløde materiale med høje styrkeegenskaber, herunder høj slid- og brudstyrke. Disse egenskaber gør fleksibel polyurethan ideel til for eksempel møbler, babyudstyr, legeredskaber, handicaphjælpemidler og produkter inden for rehabiliterings-sektoren.

Fleksibel polyurethan er især god til de dele, der kommer i fysisk kontakt med brugeren, eksempelvis sædet, ryglænet og håndgreb. Det skyldes, at materialet er særdeles berøringsvenligt og giver en høj komfort. Ydermere er det let at rengøre, da fleksibel polyurethan tåler temperaturer op til 80º C. 

> Se eksempler på polyurethan-løsninger i fleksibel PUR

 

Matty puslepude i formstøbt polyurethan

Billedet: Matty Puslepude fra Leander i formstøbt polyurethan

 

Massiv polyurethan

Massiv polyurethan kombinerer det hårde materiale med høj slagstyrke og gør det ideelt til produkter, der har et beskyttelsesformål. Det kan blandt andet benyttes til eksempelvis kabinetter til elektronik, medico-udstyr, bildele og komplicerede emner fra 200 g til 25 kg.

Med massiv polyurethan kan du virkeliggøre meget avancerede designs, som traditionel plast sjældent kan matche. Dine idéer kan få frit løb til at boltre sig i et materiale, der kan formgives, så det kun er design, funktion og æstetik, der bestemmer resultatet. 

> Se eksempler på polyurethan-løsninger i massiv PUR

 

Louis Poulsen lampeskærm i massiv polyurethan

Billede: LP Grand lampeskærm fra Louis Poulsen i massiv polyurethan

 

Hård opskummet polyurethan

Hård polyuretanskum kombinerer et let materiale med stor stivhed. Disse egenskaber gør materialet ideelt til eksempelvis isoleringsprodukter, kabinetter til den elektroniske industri og sundhedssektoren samt produkter, der stiller krav til lav vægt.

Polyuretanskum giver dig frie hænder til udformning og design. Hos Tinby er der også mulighed for at få lavet komplicerede detaljer som eksempelvis tværsnitsændringer. Ydermere kan der indstøbes bøsninger, armeringer, håndtag og meget andet, der gør senere montagearbejde overflødigt.

> Se eksempler på polyurethan-løsninger i hård, opskummet PUR

 

undefined

Billede: Trio Bike Cykelkasse i hård polyurethan

 

Isoleringsmaterialer i højisolerende polyurethan

Tinby producerer isoleringmaterialer i højisolerende polyurethan, bl.a. isoleringskapper til stort set alle typer ventiler og armaturer, ligesom vi udvikler og leverer kundetilpassede isoleringsløsninger i polyurethan.

> Se ekspempler på isolering med polyurethan her

 

Højisolerende polyurethan

 Billede: Isoleringskapper fra Danfoss i højisolerende polyurethan

 

Staldventilation i polyurethan

Produktprogrammet består af polyurethan produkter til staldventilationssystemer, herunder ventiler, skorstene og rørsystemer. Produkterne markedsføres via vores søsterselskab TPI-polytechniek.

Salg af staldventilation til Skandinavien foregår via salgskontoret i Søndersø - kontakt Michael Therkelsen på tlf. +45 5118 2639 for yderligere information.

 

 

 • Vil du vide mere om polyurethan og vores øvrige løsninger?

  Vi har materialet, den tekniske knowhow og produktions-faciliteterne. Kontakt Tinby for yderligere information om polyurethan og de løsninger, vi tilbyder:

  Michael V. Therkelsen

  undefined

  E-mail mvt@tinby.dk 
  Tlf. + 45 51182639

Dette site bruger cookies for at huske indstillinger, lave statistik og forbedre oplevelsen for dig. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.