PULTRUDEREDE KOMPOSITPROFILER

STILLADSDÆK PRODUCERET HOS TINBY A/S FOR NORDIC PLATFORM P/S

Kompositmateriale er bedre at lave stilladsdæk af end træ, aluminium og stål! Ud fra dén målsætning og med 20 års erfaring i stilladsbranchen gik direktør Per Mose Jakobsen fra Nordic Platform P/S i gang med at udvikle produktet sammen med førende ingeniører på området. Tre år senere var produktet klar til produktion og salg. Markedet tog flot imod kompositdækket, der i dag findes på et hav af byggepladser i Skandinavien og det øvrige Europa. Sammenlignet med øvrige produkter på markedet har kompositdækket en lang række materialemæssige fordele, fx at det er let, stærkt, vedligeholdelsesvenligt og teknologisk testet.

undefined

PRODUKTION I LETLAND - TÆT PÅ NÆR-MARKEDET

Nordic Platform har siden opstarten fået produceret deres pultruderede kompositprofiler i Kina, men nåede i 2019 en kritisk masse i produktions-set-up’et, som gjorde, at de så sig om efter en supplerende leverandør. Og her faldt valget på Tinbys produktionsfaciliteter i Letland. Produktionen tættere på firmaets nærmarkeder betyder, at leveringstiden på dæk til Nordic Platforms kunder kan op imod halveres sammenlignet med Kina-produktionen, ligesom Letlandproduktionen giver øgede og mere fleksible muligheder i forhold til fx ordrestørrelser og antallet af de værktøjer, som de forskellige dæk produceres i.

 

undefined

 

HVAD ER PULTRUDERING?

Pultrudering er en proces, som foregår ved, at man i et kontinuerligt flow trækker glasfiber gennem et værktøj, der former det geometriske tværsnit, som det ønskede profil skal have. Glasfiberen vædes med en resin, som dernæst varmehærdes, hvorved der opstår et fast formet profil, som slutteligt kan afsaves i de ønskede længder. Sådan fremstilles også Nordic Platforms stilladsdæk på Tinbys fabrik i Letland.

 

undefined

  • Det siger kunden

  “Tinby er en meget solid og kompetent virksomhed, der har eksisteret siden 1972, og som samtidig er en del af den børsnoterede koncern SP Group. Vi ved, at vi her læner os op ad en stærk partner, der holder, hvad de lover, og som leverer høj kvalitet og viden på topniveau inden for pultrudering af kompositprofiler. Det er optimalt for os at supplere vores ellers ganske udmærkede produktion i Kina med en produktion i Letland tættere på vores nærmarked, da det muliggør kortere leveringstider og generelt mere fleksible produktionsforhold.”

   

  Per Mose Jakobsen, direktør

  Nordic Platform P/S

  www.nordicplatform.dk

   


  FAKTA OM NORDIC PLATFORMS KOMPOSITDÆK:

  • Produktet består af et hovedprofil og fire tværbjælker
  • Fremstillet i pultruderet polyester/ vinylester/ glasfiber
  • Kan produceres i alle ønskede RAL-farver
  • Kan præges med kundens logo
  • Kan produceres i alle længder og bredder efter behov og kan tilpasses det enkelte stilladssystem
  • Materialet er modstandsdygtigt over for solens UVstråler, brandhæmmende og syre-base-resistent
  • Tåler -30 til +70 grader C
  • Massefylde: 1850-1950 kg/ m3
  • Overfladen er forsynet med en anti-slip-behandling
  • Produktet er teknologisk testet
  • IPR-beskyttet med PCT-patent

   
  Download

  undefined

  > Download Pultruderede Kompositprofiler-case som pdf