PUR isolering

undefined

PUR isolering er en af vores kernekompetencer

Tinby, der er en af Nordeuropas førende plastvirksomheder, har siden 1972 arbejdet med polyurethan, som er en hærdeplast, der kan anvendes i et væld af forskellige produkter.

Polyurethan, der ofte forkortes PUR, er en plasttype, der har rigtig gode egenskaber i relation til isolering. PUR isolering anvendes derfor i mange typer af produkter samt fx i byggebranchen.

PUR isolering er en af Tinby A/S’ kernekompetencer, og da projektledelse og -udvikling af specialtilpassede kundeløsninger tillige er en af vores styrker, starter mange isoleringsprodukter i PUR i et samarbejde mellem Tinbys og kundens udviklingsafdelinger.

Polyurethanens lave og praktiske lambda-værdi på mindre end 0,028 W/mK bevirker, at der er store energimængder at spare, når man anvender polyurethan i produkter, hvor gode isoleringsegenskaber er et væsentligt parameter. Ved PUR isolering forbedrer man bygningens energieffekt og reducerer varme- og kuldespildet, der på den lange bane kan spare kloden for ekstra CO2-udledning.

 

Hos Tinby Skumplast i Esbjerg producerer vi skumplader i PUR (polyurethan) og PIR (polyisocyanurat). PIR/PUR skum er en celleplast, der i daglig tale betegnes som en stiv eller hård skumplast.

PIR/PUR skumplader udmærker sig ved at være modstandsdygtige over for vand, mug, kemikalier, høje temperaturer - og så har de en relativt lav brandbarhed. PIR/ PUR skummet fremstilles i plader, blokke og sandwichpaneler.

PIR/PUR skumplader er et letvægtsmateriale, der er let at arbejde med. Det kan nemt bearbejdes med sav eller kniv. Ydermere er materialet klæbefast, skruefast og kan limes med flere forskellige limtyper.

 

PUR isolering - oplev både kulde- og varmeisolering

 

Vi har både selv og sammen med andre virksomheder udviklet PUR isolerings-produkter.

 

kulde og varme isolerende PUR

Internt i Tinby har vi udviklet vores egne isoleringskapper til ventiler, armaturer og fjernvarmeinstallationer. PUR isolerings-kapper reducerer varmespild og forbedrer varmeøkonomien betydeligt.

Ydermere kan PUR isolering anvendes i vinduesprofiler og -lister. Da polyurethan kan bearbejdes som træ, er det ideelt til fremstilling af vinduesprofiler, hvor reducering af energitab er en afgørende faktor.

 

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til PUR isolering

Har du spørgsmål vedrørende PUR isolering, er du velkommen til at kontakte os. Vi tilbyder knowhow, sparring og produktudvikling i relation til dine kommende isoleringsprojekter. Tinby producerer og støber emner til PUR isolering på fabrikker i Danmark, Polen, Kina og USA og leverer materialer i polyurethan verden over.

Kontakt os på tlf. 64 89 14 40 eller på e-mail tinby@tinby.dk.

 

 • Vil du vide mere om polyurethan og vores øvrige løsninger?


  Vi har materialet, den tekniske knowhow og produktions-faciliteterne. 

   

  Kontakt vores salgs- og marketingchef Erik Kaag for yderligere information om polyuretan og de løsninger, vi tilbyder:

  undefined

  E-mail eka@tinby.dk 

  Mobil: + 45 42330187