Dynaudio

BAFLER TIL HØJTALERE

PRODUCERET AF TINBY FOR DYNAUDIO A/S

 

Baflerne på den prisvindende højtalerserie ’Confidence’ fra Dynaudio er produceret hos Tinby i vores massive polyuretan materiale. Materialet øger kvaliteten og teknologierne i højtalerne.

Dynaudio har produceret håndlavede high-end højtalere siden 1977 med missionen at producere til artistens studiebehov.

 

undefined

 

Hvorfor Tinby?

I foråret 2018 tog Dynaudio fat i Tinby med en nysgerrighed i vores polyuretan materiale. Virksomheden var interesseret i at finde et materiale, der har mulighed for at tilpasses snævre tolerancer, leverer en høj kvalitet akustik og samtidig virkeliggøre selv meget avancerede designs. Udgangspunktet for en fælles dialog var vores polyuretan materiale, der begyndte med en interesse i fordelene ved at bruge materialet og hvad PUR kunne gøre for deres produkt. Det var vigtigt for teamet hos Dynaudio at vælge den rigtige leverandør, der kunne sikre en høj lydkvalitet, akustisk præcision and designmæssig finish. Det var centrale elementer i baflens umiddelbare udvikling og har fortsat igennem hele rejsen helt til det færdige produkt.

 

undefined

Om PUR

Med massiv PUR kan du virkeliggøre selv meget avancerede designs. På den måde kan du give dine idéer frit løb til at boltre sig i et materiale, der kan formgives, så det er både design, funktion og æstetik, der bestemmer resultatet.

Hos Tinby støber vi komplicerede emner i massiv PUR (polyuretan) fra 200 gram op til 25 kg. Emner kan støbes med ribber, udsparinger, snapfunktioner og mange andre indbyggende detaljer. Vi kan også give emnet ledende lak, så elektronikken kan beskyttes mod uønsket stråling.
Polyuretan er perfekt til kabinetter, isolering og paneler, fordi det har bedre akustisk dæmpningsgrad sammenlignet med træ. Confidence serien drager fordel af det lette materiales stivhed og dets resistans mod ridser og skrammer.

 

German Design Award Gold 2020

Prisen uddeles udelukkende til pionerer, der bidrager til den tyske og internationale designscene, og ifølge fagjuryen, har Confidence 50 vundet German Design Award Gold 2020 for sin slanke silhuet og iøjefaldende baffel – i kategorien ’underholdning’. Som det fremgår af juryens begrundelse, skyldes anerkendelsen i særdeleshed baflen af polyuretan

”Baflen er lavet af polyuretan og skaber en akustisk linse, designet specifikt til at dirigere lyden mod den kvalitetsbevidste lytter. Hver kurve, kant og vinkel på baflen er designet til at kontrollere og optimere lydbølgerne perfekt.”

… som det lyder i begrundelsen fra juryen (egen oversættelse, red.).

 

Fakta om massiv PUR

  1. Komplicerede emner fra 200 g til 25 kg.
  2. Store emner kan støbes til konkurrencedygtige priser i små seriestørrelser.
  3. Kun fantasien sætter grænser for de emner, Tinby kan fremstille i massiv PUR.
  4. Mange muligheder i densitet, stivhed and slidstyrke i det færdige PUR produkt.
  5. Vi støber ligeledes emner i opskummet og fleksible PUR.