Hvad kan PUR bruges til?

Polyurethan – også kaldet PUR

Polyuretan, i daglig tale ofte kaldet PUR, er en hærdeplast, der fremstilles i en nøje beregnet reaktionsproces, hvor to væsker blandes og presses ind i en støbeform. Materialet reagerer i støbeformen og får den ønskede facon.

Materialeegenskaberne i PUR bestemmes af valget af grundvæske-materialer og tilsætningsstoffer. Kunsten består i at kende alle variationsmuligheder og få det optimale ud af materialet i forhold til de ønskede egenskaber, herunder at styre og kontrollere de ønskede materialeegenskaber som for eksempel PUR's massefylde og cellestruktur. En færdighærdet PUR plast kan være stødabsorberende, tåle høje belastninger og slid. Da PUR er hærdet, kan det ikke smeltes om efter den endelige hærdning og formning. Man kan på den baggrund ikke genanvende PUR emnerne på et senere tidspunkt.

 

PUR har mange muligheder

På grund af den store variation i massefylde, stivhed, brud- og slidstyrke i det endelige PUR plastprodukt har det mange forskellige anvendelsesområder. Vi leverer formstøbte emner i både massiv, opskummet og fleksibel PUR.

Massiv PUR kombinerer det hårde materiale med høj slagstyrke og gør det ideelt til produkter, der har et beskyttelsesformål. Med massiv PUR kan du virkeliggøre meget avancerede designs, som traditionel plast sjældent kan matche.

Fleksibel PUR kombinerer det bløde materiale med høje styrkeegenskaber, herunder høj slid- og brudstyrke. Fleksibel PUR er især god at bruge til de dele, der kommer i fysisk kontakt med brugeren, eksempelvis sædet, ryglænet og håndgreb, da det er meget berøringsvenligt.

PUR-skum kombinerer et let materiale med stor stivhed. Disse egenskaber gør materialet ideelt til eksempelvis isoleringsprodukter, kabinetter til den elektroniske industri og sundhedssektoren samt produkter, der stiller krav til lav vægt.

 

Erfaring og knowhow med PUR

Hos Tinby har vi stor erfaring med, og knowhow i, at udvikle recepturer på PUR-materialer for at opnå de ønskede materialeegenskaber.

PUR har en høj brud- og slidstyrke, er supereffektiv til isolering (PUR isolering), har gode termiske, kemiske og elektriske egenskaber - og kan tillige produceres med meget lav vægt.

Vi kan levere formstøbte emner i såvel massiv, opskummet og fleksibel PUR. Polyurethan/PUR kan med sine særlige egenskaber erstatte blandt andet træ og aluminium.

Tinbys kernekompetencer er støbning, overfladebehandling og forædling af polyuretanprodukter, og vi opererer inden for primært fire segmenter:

 • Kabinetter
 • Flex (fx ergonomiske møbeldele)
 • Cleantec (komponenter til den grønne energisektor og vindmølleindustrien)
 • Design

 

 • Vil du vide mere om polyurethan og vores øvrige løsninger?


  Vi har materialet, den tekniske knowhow og produktions-faciliteterne. 

   

  Kontakt vores salgs- og marketingchef Erik Kaag for yderligere information om polyuretan og de løsninger, vi tilbyder:

  undefined

  E-mail eka@tinby.dk 

  Mobil: + 45 42330187

 • Referencer

  Polyuretan findes overalt i dagligdagens produkter.

  Find inspiration i Tinbys cases, hvor du kan læse mere om polyuretanens anvendelsesområder.

   

  Puslepuden Matty - i fleksibelt PUR

  Puslepuden Matty
  - i fleksibel PUR

   

  undefined

   

  PUR til rehabiliterings-sektoren