Gemina Termix - isoleringsdele til varmevekslere

Gemina Termix’ produktprogram inden for fjernvarmeanlæg spænder bredt. Virksomheden producerer således både store og små anlæg: Fra fjernvarmeanlæg på få kW, der typisk anvendes til lejligheder og parcelhuse, til store compact-stationer på flere mW.

Virksomheden har en ledende position på det danske marked samt en betydelig eksportandel – en succes, der især tilskrives et grundlæggende ønske om til stadighed at være innovative.

Produktionshal dedikeret til isolering af varmevekslere

Tinby A/S varetager produktionen af isoleringsdelen af Gemina Termix varmevekslere, da virksomheden besluttede at outsource opgaven. Støbningen af varmevekslerens isoleringsdel foregår således på Tinby A/S' fabrik i Danmark, hvor en produktionshal er blevet omorganiseret og indrettet i et layout, der tilgodeser præcis denne produktion og derved sikrer den størst mulige fleksibilitet og kvalitet for Gemina Termix.

Gemina Termix

Maksimal energieffektivitet

Til isoleringen af vekslerne anvendes en sort isoleringsskum med en densitet på ca. 110 g/l.

Da PUR er et af de isoleringsmaterialer på markedet, der har de bedste kemiske, termiske og mekaniske egenskaber, er det muligt at opnå maksimal energieffektivitet - selv ved lave godstykkelser. Den praktiske lambdaværdi ligger således på omkring 0,028 W/mK.

Isoleringen virker samtidig som et beskyttende ’kabinet’, der omslutter vekslerdelene. • Det siger kunden

  ”Da det blev besluttet at flytte opgaven med isolering af vores vekslere til en producent uden for Gemina Termix, faldt valget på Tinby. Termix’ fjernvarmeunits er danskproducerede hele vejen igennem, så derfor var det også naturligt for os at vælge en dansk leverandør til opgaven. Det er temmelig komplekst at flytte en produktion og ikke uden udfordringer, men det er lykkedes at løse disse udfordringer, så produktionen nu forløber glat og tilfredsstillende. Tinby er flinke til at træde til, når der opstår et akut behov for hurtig leverance. Alt i alt er vi glade for samarbejdet.”

   

  Anders Knudsen, produktionschef

  Gemina Termix A/S

  undefined

   

  Fakta om polyuretanen

  • Densitet ca. 110 g/l isoleringsskum
  • Lamdaværdi ca. 0,028 W/mK
  • Hårdt og slagfast
  • Tåler temperaturer op til 120° C
  • Modstandsdygtig over for råd og svamp
  • Afgiver ikke dampe og belaster ikke miljøet

   

  Download

  undefined

  > Download Gemina Termix-case som PDF