Nyheder

DRY-stolen vinder guld i international designpris

08. januar 2020

undefined

Randers + Radius, den danske møbelproducent, har vundet German Design Award Gold 2020 for deres populære DRY-stol, hvis sæde og ryg af polyuretan produceres hos Tinby. Det er anden gang, at en dansk virksomhed anerkendes for et design-produkt, der produceres her hos Tinby.

Prisen uddeles udelukkende til pionerer, der bidrager til den tyske og internationale designscene, og ifølge fagjuryen, som består af 34 specialister, har DRY-stolen vundet German Design Award Gold 2020 for sit unikke og stilrene samt behagelige design – i kategorien ’kontormøbler’. Som det fremgår af juryens begrundelse, skyldes anerkendelsen således ikke udelukkende designet, men også stolens behagelige sæde, der er fremstillet af Tinbys fleksible polyuretan:

"Med sit overraskende flade men fleksible sæde lavet af integreret polyurethanskum, som har en blød berøringsoverflade og et behageligt greb, tilbyder stolen ikke kun perfekt siddekomfort, men fungerer også lydabsorberende”.

… som det lyder i begrundelsen fra juryen (egen oversættelse, red.).

Den fleksible PUR, som DRY-stolens sæde og ryg er støbt i, egner sig perfekt til fx møbeldele, rehabiliteringsprodukter, legetøj og -redskaber samt babyudstyr, da materialet dels er lydabsorberende, dels silkeblødt og lækkert og røre ved og derfor særdeles velegnet til dele, der kommer i berøring med brugeren – egenskaber som DRY-stolen også formår at udnytte maksimalt.

DRY-stolens overflade er lakeret, hvilket betyder, at materialet er vandafvisende og let at rengøre. Overfladen er farvebestandig og har en høj UV-resistens. Den fleksible PUR kan indfarves i et væld af moderne farver - og så afgiver den ikke ftalater!

Hos Tinby er der stor glæde over, at Randers + Radius A/S har vakt opmærksomhed hos designrådet, hvis bedømmelseskomité består af fremtrædende personer inden for arkitektur og design:

- På vores kundes vegne er vi rigtig stolte af den flotte anerkendelse, der ligger i, at DRY-stolen er løbet af med prisen. Som leverandør og producent af den lækre FlexPUR, som DRY-stolens sæde og ryg er fremstillet af, ved vi, at også mange andre end juryen har fået øjnene op for de mange designmulighe­der og gode egenskaber, materialet byder på. Faktisk vandt et andet af de produkter, vi producerer i FlexPUR, sidste år også German Design Award for de eksakt samme egenskaber, nemlig Leanders puslepude, Matty. Det er på ingen måde overraskende, da de to produkter er produceret efter næsten samme opskrift, siger Tinbys salgsingeniør Michael Lind.

Han understreger samtidig, at designprisen er en flot anerkendelse, der også kan hjælpe Tinby med at åbne mange døre på de internationale markeder. - Vi er selvfølgelig rigtig glade for den indirekte anerkendelse af vores arbejde, der samtidig ligger i Randers + Radius’ gyldne awardmodtagelse, konkluderer han.

(klik på logoet herunder for at læse juryens begrundelse for prisen) 

> Læs mere om German Design Award

> Læs mere om Dry-stolen

> Læs mere om Randers + Radius

 

 undefined

 

 • Vil du vide mere om polyurethan og vores øvrige løsninger?


  Vi har materialet, den tekniske knowhow og produktions-faciliteterne. 

   

  Kontakt vores salgs- og marketingchef Erik Kaag for yderligere information om polyuretan og de løsninger, vi tilbyder:

  undefined

  E-mail eka@tinby.dk 

  Mobil: + 45 42330187