Pultrudering

Kompositmateriale til fx transport-, automobil-, robot-, vind-, bygnings-, sanitets- og marineindustrien samt fx miljøapplikationer.

undefined

Hvad er pultrudering?

Pultrudering er en proces, som foregår ved, at man i et kontinuerligt flow trækker kraftige fibertråde gennem et værktøj, der sikrer, at trådene opnår det geometriske tværsnit, som det ønskede profil skal have. Trådene vædes med en resin, som dernæst varmehærdes, hvorved der opstår et fast formet profil, som slutteligt kan afsaves i de ønskede længder. Profilet kan tilpasses og optimeres flere steder i processen fx i forhold til materialeegenskaberne, der primært reguleres ved hjælp af typen og antallet af fibertråde. Forenklet kan man beskrive pultrudering som vævede og siden armerede fibertråde, der tilpasses den geometri og de styrkeegenskaber, man ønsker. Med produktionsmetoden sikrer man en konstant og reproducerbar kvalitet.

> Se og/eller download pdf-brochure om pultrudering

undefined

NB! Ved at kombinere de forskellige fibertyper med en resin-behandling kan vi designe det færdige profil præcis efter de styrke- og stivhedsegenskaber, I ønsker. Uanset om emnerne skal bruges inden for transport-, automobil-, vind-, bygnings-, sanitets- eller marineindustrien. Eller noget helt syvende.

Hvad er fordelene ved pultruderede profiler?

Da resultatet af pultruderingsprocessen er et kompositmateriale, dvs. en sammensætning af forskellige materialer, er en af fordelene først og fremmest, at emnerne opnår en væsentligt højere stivhed og styrke i forhold til massefylden - sammenlignet med en lang række andre materialer. I mange tilfælde kan kompositmateriale således erstatte fx aluminium, hvor vedvarende vedligeholdelse som bekendt er et nødvendigt onde. Emner i kompositmateriale har til sammenligning minimal vedligeholdelse. Andre væsentlige fordele ved pultruderingsprofiler er, at kompositterne kan støbes eller formes til letvægtskomponenter med en kompleks geometri, lav vægt og stor fleksibilitet. 

På grund af den minimale vedligeholdelse, store holdbarhed og længere levetid er der mange penge at spare, når man bruger kompositmateriale og kompositløsninger fra Tinby. 

Fordelene ved kompositmateriale er bl.a.:

 • Høj stivhed og styrke i forhold til massefylden
 • Kan erstatte andre materialer som fx aluminium
 • Lavere vægt end materialer med tilsvarende egenskaber
 • Kræver minimal vedligeholdelse
 • Bedre holdbarhed og længere levetid
 • Tåler hårdt vejrlig i form af bl.a. varme, sol, vand og kulde
 • Leder kulde, varme og elektricitet dårligt
 • Høj tolerance over for saltvand og de fleste kemikalier

 

undefined 

Pultrudering tillader høj designfrihed og anvendes fx til: 

 • Vindmølleemner som fx forstærkning af vinger, generatorisolering, vingesamlinger og kabelledere
 • Vindues- og dørprofiler
 • Specialdesignede facader til huse og bygninger
 • Afsatser, trapper, gelændere, strukturelle emner
 • Emner til marine-industrien (tåler saltvand)
 • Miljøapplikationer til håndtering af kemikalier
 • Maskinkomponenter og robotter
 • Sportsudstyr som fx ski, snow- og surfboards m.v.

 

Alsidigt program i produktionshallerne

Fra vores 1.100 kvm store fabrik i Letland har vi fokus på produktion og distribution af pultruderingsemner for vores kunder. Ud over til stadighed at udvikle pultruderings-teknologien er Tinby også aktiv i udviklingen af nye produkter sammen med vores kunder. Vi samarbejder således med vores kunder om at producere alle tænkelige profiler, hvor høj styrke er et krav. 

Blandt andet til vindmøllebranchen, der kræver materialer med lang levetid, høj styrke, holdbarhed og modstandsdygtighed over for vejrpåvirkninger. Og her opfylder Tinbys konstruktionsprofiler de strenge krav, som gør dem til det oplagte valg til vindmølleemner for kunder over hele kloden. For blot at nævne relevansen i relation til én branche.

undefined 

Hvorfor Tinby?

 1. Som jeres danske partner hjælper vi jer trygt igennem alle faser af udvikling, opstart og produktion i Letland. 
 2. Vi har omfattende knowhow, erfaring og viden om pultrudering og udvikler konstant teknologien.
 3. Vi deltager aktivt i udviklingen af nye produkter sammen med vores kunder og tilbyder også projektledelse som en naturlig del af samarbejdet.
 4. Vi leverer pålidelig kvalitet til tiden.
 5. Vi opererer globalt.
 6. Vi arbejder fleksibelt og tilpasser os vores kunders behov.
 7. Vi tilbyder tilpassede løsninger.
 8. Vi er et stærkt firma, støttet af en stærk koncern, SP Group A/S, der har en bred vifte af kompetencer inden for plastfremstilling og efterbehandling.

 

Har I en idé til eller et konkret profil, I gerne vil diskutere og/eller have assistance med produktionen af? 

Så kontakt vores adm. direktør Michael Therkelsen for booking af en aftale, hvor vi kan spore os ind på, hvordan vi kan hjælpe jer med fremstilling af pultruderingsprofiler på vores fabrik i Letland. 

Michael Therkelsen, adm. direktør: mvt@tinby.dk+45 51 18 26 39.

Vi ser frem til at høre fra jer! 

 

 

 • Vil du vide mere om polyurethan og vores øvrige løsninger?


  Vi har materialet, den tekniske knowhow og produktions-faciliteterne. 

   

  Kontakt vores salgs- og marketingchef Erik Kaag for yderligere information om polyuretan og de løsninger, vi tilbyder:

  undefined

  E-mail eka@tinby.dk 

  Mobil: + 45 42330187