Tinby bidrager til FN’s verdensmål ’bæredygtig energi’ – og arbejder i henhold til APQP4Wind

Hos Tinby fremstiller vi bl.a. plast- og kompositkomponenter til vindmølleindustrien, emner, som indirekte bidrager til at fremme FN’s verdensmål nummer 7 om bæredygtig energi. Bæredygtig energi er et af FN’s 17 verdensmål, som indgår i udviklingsdagsordenen for bæredygtig udvikling frem mod 2030. Som leverandør til bl.a. vindmølleindustrien bidrager Tinby til en reduktion af energiforbruget og adgangen til vedvarende energiformer – og vores ledelse, projektmedar­bejdere og operatører har gennemført træning i kvalitetsstyringsværktøjet APQP4Wind.

Standardiserede krav til leverandører til vindindustrien

Grundet de øgede krav fra vindindustrien om at kunne producere vinger billigere og mere effektivt, er de store spillere på markedet blevet enige om at standardisere deres krav til leverandørerne. Til det formål har de sammen udarbejdet en arbejds­bog for gennemførelse af projekter, og alle leverandører til vindindustrien skal følge de retningslinjer, den beskriver. Derfor har relevante medarbejdere hos Tinby i såvel ledelsen som blandt projektmedar­bejdere og operatører stærke kompetencer indenfor branchespecifik kvalitetssikring såsom ’APQP4Wind’, som de standardiserede krav kaldes.

Kvalitetsstyrings-værktøjet (med det svære navn)

APQP4Wind er inspireret af det amerikanske kvalitetsstyringsværktøj ’Advanced Product Quality Planning’ (APQP), som oprindeligt blev udviklet til den amerikanske bilindustri. Rationalet bag APQP4Wind er, at komponentfejl og produktionssvagheder er meget dyre at udbedre, hvis de først opdages, når en vindmølle er sat i drift. Med træning i APQP4Wind sikrer man kvaliteten tidligt og gennem alle led i produktionsprocessen, og man skaber derudover en forudsætning for at formulere ensartede kvalitetsstyringsprocesser for den danske vindindustri.

APQP4Wind arbejder med andre ord for at fremme kommunikationen om kvalitet på tværs af værdikæden, skabe markante omkostningsreduktioner gennem færre fejl og højere kvalitet i produktionen – samt at opnå hurtigere lancering af nye produkter.

I SP Group, som Tinby er en del af, har vi i øjeblikket 13 stk. APQP4Wind-specialister og 16 stk. APQP4Wind-ledelsesrepræsentanter.

Flere nyheder

IAA og WindEnergy 2024

Tinby Skumplasts polyurethanskumpaneler bruges til isolering af køle- og frysebiler, containere og andre transportenheder på grund af materialets lave vægt og høje trykstyrke. Vores mål er at nå ud til potentielle kunder og vise vores kapaciteter frem på messen.

PURfection: Ny danskudviklet teknologi skal skabe cirkulær løsning for udbredt plasttype

Polyuretan – også kaldet PUR – indgår i alt fra køleskabe, sko og madrasser til vindmøllevinger og biler. Den alsidige plasttype udgør otte procent af den samlede plastproduktion på verdensplan, men er meget svær at genanvende. Nu går en række store virksomheder og videnspartnere sammen om at gøre brugt PUR-plast genanvendeligt, så det kan erstatte fossilbaseret polyure-tan.

Tinby x Plastic Pavilion 2023

Tinby udstiller på Plastic Pavilion 2023 ved UIA World Congress of Architect i København. Sammen med vores søsterselskaber, er vi en del af at belyse vi vigtigheden af de uundværlige egenskaber plastik har og hvilke rolle de spiller i at bygge, skabe og forme en grønnere fremtid. 

Tinby Skumplast A/S og Tinby A/S fusionerer pr. 21/6-22

Tinby Skumplast A/S flyttede primo 2021 fra Tjæreborg til Søndersø, hvor Tinby A/S er beliggende. Michael V. Therkelsen, som er direktør i Tinby A/S, har stadig det overordnede ansvar for Tinby koncernen, herunder tidligere Tinby Skumplast A/S. Kim Holm Hansen har fortsat ansvaret for den daglige drift på Sunekær.

Vil du vide mere om polyurethan og vores øvrige løsninger?

Kontakt vores salgs- og marketingchef Erik Kaag for yderligere information om polyuretan og de løsninger, vi tilbyder.

Kontakt os