Nyheder

Plastmagerlærling hos Tinby

02. oktober 2017

Hils på Martin Rungstrøm. 27-årige Martin er i lære som plastmager hos Tinby A/S i Søndersø og dermed bliver Martin en af de ca. 60 unge, der årligt uddannes til en fremtid i plastindustrien.

undefined

For Tinby A/S er det en vigtig opgave at kunne være med til at uddanne fremtidens arbejdskraft. ”Vi har brug for faglært arbejdskraft, og derfor tager vi vores del af uddannelsesansvaret på os,” fortæller Jan Nørgaard, der er driftsleder hos Tinby. ”Vi er en 45 år gammel virksomhed, og gennem alle årene har vi løbende  uddannet såvel plastmagere som andre faggrupper. At ansætte en lærling er at tage medansvar for at præge et ungt menneske under uddannelse og at give ham eller hende en god faglig selvforståelse. Ud over Martin, som er plastmagerlærling, har vi i øjeblikket yderligere to andre lærlinge i fabrikken i Søndersø,” uddyber Jan Nørgaard.

Plastmageruddannelsen er en erhvervsuddannelse der tager 4 år. Martin Rungstrøm fra Tinby er således tilknyttet Den Jydske Haandværkerskole i Hadsten - en skole, der i flere undersøgelser er blevet fremhævet som en af landets bedste tekniske skoler.

På plastmageruddannelsen lærer Martin at opstille forme og værktøjer, han får den viden, der skal til, for at kunne arbejde med produktion af plastprodukter, ikke bare inden for PUR og hærdeplast, som er Tinbys speciale, men også inden for fx sprøjtestøbning, ekstrudering og termoformning – teknologier, der alle finder sted hos Tinbys søsterselskaber i SP Group. Ud over at lære at opstille, starte, overvåge og vedligeholde maskiner og robotter, lærer Matin også at beregne omkostninger ved en produktion samt at planlægge og udvikle plastproduktion.

”Jeg synes, det er et spændende fag,” siger Martin. ”Hos Tinby lærer jeg at arbejde i teams og at samarbejde med alle led i værdikæden. Jeg vil være plastmager, fordi plastbranchen er en spændende branche med mange udviklende jobmuligheder,” slutter han.

Martin håber at kunne specialisere sig inden for polyuretan.

Læs mere om Martins uddannelse på www.blivplastmager.dk

 

Fakta om plastmageruddannelsen

 • Ca. 30.000 mennesker er beskæftiget i den danske plastindustri. En del af dem er plastmagere.
 • En plastmager styrer og vedligeholder maskiner og robotter, kontrollerer kvaliteten af produkter, fejlsøger og kontrollerer plastproduktion.
 • Plastmageruddannelsen foregår på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten eller på AMU SYD i Ribe og findes kun i Danmark.
 • Danske plastvirksomheder garanterer praktikpladser til alle motiverede unge, der vil være plastmagere.

 

 

Andre lærlinge hos Tinby A/S

 

undefinedOliver, maskinmesterlærlig

Oliver lærer om termiske maskiner og anlæg, procesanalyse og administrativ ledelse. ”Som maskinmester kan jeg komme til at arbejde med projektledelse, miljø- og kvalitet, drift, vedligehold eller elinstallationer og it-tekniske anlæg. Det bliver ikke kedeligt,” siger Oliver, der er tilknyttet Tinbys smedeværksted.

 

 

 

undefinedYasin, IGU lærling

Yasin er kommet i lære hos Tinby A/S i den nye 3-årige IGU (integrationsgrunduddannelse), der er er sammensat med henblik på at opgradere flygtninge, hvis kvalifikationer skal løftes i forhold til virksomheder og arbejdsmarkedets behov.

 

 

 

 

 

 

 

 • Vil du vide mere om polyurethan og vores øvrige løsninger?


  Vi har materialet, den tekniske knowhow og produktions-faciliteterne. 

   

  Kontakt vores salgs- og marketingchef Erik Kaag for yderligere information om polyuretan og de løsninger, vi tilbyder:

  undefined

  E-mail eka@tinby.dk 

  Mobil: + 45 42330187

 • undefined

  Tinby wurde 1972 gegründet und ist heute Skandinaviens führender Anbieter von Rohlingen und Formteilen aus massivem, flexiblem und verschäumtem Polyurethan.