Play – PUR til fx legepladser og legeredskaber

Legeredskaber, legetøj, legepladser, cykelsæder, puslehynder og håndvægte til udendørs træning - et udsnit af de anvendelsesmuligheder vores polyuretan har til fremstilling af produkter inden for det segment, vi kalder Play. Produkter i denne kategori er kendetegnet ved bl.a. at skulle leve op til meget strenge materialekrav i relation til sikkerhed, kvalitet og holdbarhed, og det tillader vores materialer, herunder miljørigtige og godkendte produkter til babyer og børn. 

undefined

(Foto: Shutterstock)

Vores fleksible polyuretan (PUR), som vi i daglig tale kalder FlexPUR, er et lækkert opskummet plastmateriale, der på én gang er blødt og særdeles slidstærkt, og som kan anvendes – og bliver anvendt - til et hav af forskelligartede produkter. Designere og formgivere over hele verden er vilde med materialet, fordi det tilbyder uendeligt mange design-muligheder og samtidig har en lang række fantastiske egenskaber.

Hos Tinby kan vi forme produktet nøjagtig efter kundens ønsker – og i hårdheder fra 20 til 70 Shore A. Med vores tekniske knowhow og erfaring støber vi præcis det emne, som matcher jeres ønsker, og som samtidig lever op til høje kvalitets- og sundhedskrav. 

Har I krav til biokompatibilitet, dvs. at materialet er testet egnet til direkte hudkontakt i op til 24 timer pr. dag, så finder vi sammen med jer en løsning. Ønsker I et kompositmateriale, hvor PUR’en bliver støbt omkring fx en kerne af træ eller aluminium, er dette også en mulighed. Vi tilbyder også en spritbestandig lak, som betyder, at man kan opretholde et højt hygiejneniveau.  

Fordele ved at anvende Tinbys FlexPUR til Play-produkter:

 • FlexPUR er et optimalt materiale, hvis produktet kræver daglig fysisk kontakt med brugeren – fx sæder og håndtag
 • FlexPUR giver en høj grad af komfort for brugeren, da materialet er meget behageligt at røre (kan bl.a. produceres med en silkeblød soft-overflade)
 • Det er et robust materiale, der i høj grad egner sig til hårdhændet daglig brug
 • Det er vandafvisende, biokompatibelt og afgiver ikke ftalater
 • Det tåler desinfektion og temperaturer på op til 80º C
 • Det kan produceres i hårdheder fra 20 til 70 Shore A - også i ét og samme produkt 
 • Farver kan inkorporeres i selve PUR’en, så produktet er gennemfarvet
 • Materialet er farvebestandigt
 • Desuden er der mulighed for efterbehandling med fx en biokompatibel lak

 

undefined

(Foto: Shutterstock)

Hos Tinby lever vi op til de strengeste krav i relation til produktion, herunder fx REACH, som er en kemikalieforordning fra EU, der blev vedtaget i december 2006 og som trådte i kraft 1. juni 2007. Med REACH sikrer Tinby, at de forskellige typer kemikalier, der bruges, er dokumenteret med hensyn til sikkerhed for mennesker og miljø.

Skal vi se nærmere på en idé eller et produkt sammen med jer?

Står du og din virksomhed i overvejelser om, hvordan I kommer fra idé til færdigt produkt – eller har I blot brug for en god sparringspartner og/eller en dygtig producent? Så kontakt os for en snak om, hvordan vi kommer videre. Tinby har en bred og mangeårig erfaring med fremstilling af  PUR-produkter, også inden for Play-segmentet. Ønsker I det, vil Tinby sammen med jer være med i den tidlige udviklingsfase, hvorved kvalitetskrav og funktionalitet bliver tænkt ind fra første færd med afsæt i polyuretanens mangefacetterede muligheder. 

 

 • Vil du vide mere om polyurethan og vores øvrige løsninger?


  Vi har materialet, den tekniske knowhow og produktions-faciliteterne. 

   

  Kontakt vores salgs- og marketingchef Erik Kaag for yderligere information om polyuretan og de løsninger, vi tilbyder:

  undefined

  E-mail eka@tinby.dk 

  Mobil: + 45 42330187

 • Fleksibel polyuretan

  Polyuretan findes overalt i dagligdagens produkter. Find inspiration i Tinbys cases, hvor du kan læse mere om polyuretanens anvendelsesområder.

   

  Puslepuden Matty - i fleksibelt PUR

  Puslepuden Matty
  - i fleksibel PUR 

   

  undefined

  The BEAT Chair
  - i fleksibel PUR 

   

  undefined

  Fleksibel PUR i rehab-sektoren