Nyheder

En bæredygtig isoleringsløsning hos Tinby Skumplast og Tinby A/S

13. november 2020

Isolering med PUR og PIR kan være med til at forbedre bygningers energieffektivitet og reducere CO2-udledningen. PUR og PIR er et af de mest effektive isoleringsmaterialer, der findes, og det kan opnå meget høj termisk ydeevne med en minimal isoleringstykkelse. 

En stor del af vores energiforbrug i bygninger går til opvarmning og afkøling. Dele af dette energiforbrug involverer energiproduktion ved hjælp af afbrænding af fossile brændsler, hvilket resulterer i CO2-udledning. Den enkleste og mest omkostningseffektive måde, hvorpå vi kan reducere energibehovet og udledningen af CO2, er ved at gøre vores bygninger mere energieffektive.

Tinby_En bæredygtig isoleringsløsning

Hos Tinby og Tinby Skumplast producerer vi isoleringsmaterialer i PUR og PIR, som er et af markedets bedste isoleringsmaterialer med den højeste termiske virkningsgrad. Når man isolererer med PUR og PIR, er det kun nødvendigt at anvende en minimal materialetykkelse for at opnå maksimal energieffektivitet.

Vores materialer i PUR kan anvendes i alle slags bygninger og er lige nemme at anvende i eksisterende bygninger såvel som i nye bygninger. Materialet er også særdeles holdbart og bliver ved med at have den samme høje ydeevne i bygningens levetid - det giver store energibesparelser på lang sigt.

Skumplader i PUR og PIR fra Tinby Skumplast kan anvendes til vægge, gulve og tage, bag regnskærme og under tagudhæng. Pladerne kan fremstilles i henhold til kundens specifikke behov.

PUR- og PIR-isoleringsplader optager ikke vand. Dette bevirker, at pladernes deklarerede varmeledningsevne ikke forøges som følge af vandoptagelse. PUR- og PIR-skum er desuden termohærdende materialer, der let kan bearbejdes med skærende værktøjer.

PUR- og PIR-skum er dimensionsfast inden for det temperaturinterval, som skummet udsættes for under dets normale anvendelse. Skummaterialet vil ikke krympe og/eller sætte sig med tiden. Som følge heraf vil der ikke over tid kunne dannes områder i bygningsdelen, hvor isoleringen synker sammen eller nedbrydes af skadedyr.

Læs mere om Tinby Skumplasts isoleringsmaterialer i dette nyhedsbrev: https://tinby.dk/media/6872/tinby-skumplast-nyhedsbrev-dk-apr20.pdf

Læs mere om Tinbys isoleringskapper: https://tinby.dk/om-pur/isoleringskapper/