Nyheder

Ny pultruderings-fabrik i Letland

05. marts 2019

undefinedundefined

Tinby åbner nu en 1.100 kvm stor fabrik i Letland - hvor vi har fokus på produktion og distribution af pultruderings-emner for vores kunder. 

Med godt 1.100 m2  produktionshaller er Tinby godt rustet til at begynde fremstillingen af kompositprofiler ved hjælp af pultrudering i vores nye faciliteter i Letland - under navnet Tinby SIA. 

Hvad er pultrudering?

Pultrudering er en proces, som foregår ved, at man kontinuerligt trækker armeringsmateriale gennem et værktøj, hvor fibrene placeres præcist i forhold til profiltværsnittet – eller efter de specifikationer, kunden måtte have i forhold til det enkelte produkt. Derefter ledes fibrene igennem næste værktøj, hvor de imprægneres med et matrixmateriale, hvorefter profilet hærdes i sin endelige geometri. Det fuldt udhærdede profil føres dernæst frem til en sav, som afskærer profilerne i definerede længder. Processen gør det muligt at optimere både materialeegenskaberne og profiludformningen af det enkelte emne.  

Forenklet kan man beskrive pultrudering som vævede fibertråde, der tilpasses den geometri og de styrkeegenskaber, man ønsker. Med metoden sikrer man samtidig en konstant og reproducerbar kvalitet.

undefined

Alsidigt program i produktionshallerne

Ud over til stadighed at udvikle pultruderings-teknologien er Tinby også aktiv i udviklingen af nye produkter sammen med vores kunder. På fabrikken i Letland vil vi således i samarbejde med vores kunder komme til at producere alle tænkelige profiler, hvor høj styrke er et krav. Ikke mindst til vindmøllebranchen, der kræver materialer med lang levetid, høj styrke, holdbarhed og modstandsdygtighed over for vejrpåvirkninger. Og her opfylder Tinbys konstruktionsprofiler de strenge krav, som gør dem til det oplagte valg til vindmølleemner for kunder over hele kloden.  

Hvad er fordelene ved at bruge pultrudering?

Da resultatet af pultruderingsprocessen er et kompositmateriale, dvs. en sammensætning af forskellige materialer, er en af fordelene først og fremmest, at emnerne opnår en væsentligt højere stivhed og styrke i forhold til massefylden - sammenlignet med en lang række andre materialer. I mange tilfælde kan plastkompositter således erstatte fx stål, hvor vedvarende vedligeholdelse som bekendt er et nødvendigt onde. Emner i komposit har til sammenligning minimal vedligeholdelse. Andre væsentlige fordele ved pultrudering-produkter er, at kompositterne kan støbes eller formes til letvægtskomponenter med en kompleks geometri, lav vægt og stor fleksibilitet. 

På grund af den minimale vedligeholdelse, store holdbarhed og længere levetid er der mange penge at spare, når man bruger kompositløsninger fra Tinby. I princippet fungerer pultruderingen på samme måde som vores PUR; ved at kombinere de forskellige fibertyper med blandingen af matrixen kan vi designe det færdige materiale præcis efter de styrke- og stivhedsegenskaber, kunden ønsker, uanset om emnerne skal bruges inden for transport-, automobil-, vind-, bygnings-, sanitets- eller marineindustrien. Eller noget helt syvende.

 

 • Vil du vide mere om polyurethan og vores øvrige løsninger?


  Vi har materialet, den tekniske knowhow og produktions-faciliteterne. 

   

  Kontakt vores salgs- og marketingchef Erik Kaag for yderligere information om polyuretan og de løsninger, vi tilbyder:

  undefined

  E-mail eka@tinby.dk 

  Mobil: + 45 42330187