Nyheder

Integrationsuddannelsen skaffede straks Yasin et arbejde

09. april 2019

undefined

Den 12. marts kunne Tinby med stolthed konstatere, at Yasin Elyasi havde gennemført den 2-årige integrationsuddannelse og nu kan kalde sig for procesoperatør. Forløbet er win/win for alle parter, både for Tinby, kommunen og Yasin.

- Vi er rigtig stolte over, at Yasin har klaret uddannelsen så flot og samtidig er den første i kommunen til at gennemføre den. Det understreger den opfattelse af ham, som vi har: Han tager sit arbejde og uddannelse superseriøst, og det er en attitude, som passer rigtig godt til vores virksomhed, hvilket også er grunden til, at vi med glæde har fastansat ham, siger Torben Nielsen, der er administrerende direktør i Tinby.

Tre-årig forsøgsordning

IGU’en er en kombination af uddannelse og arbejde på en overenskomstfastsat elevløn, der er målrettet nytilkomne flygtninge. Uddannelsen er en tre-årig forsøgsordning, som skal give flygtninge mellem 18-40 år, der har opholdt sig i Danmark mindre end fem år, samme vilkår som elever på erhvervsgrunduddannelsen. Det er et resultat af trepartsaftalen fra 2016 om arbejdsmarkedsintegration mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter.

Aktiv bidragsyder

Jan Nørgaard, der er produktionschef hos Tinby, tog i sin tid Yasin til sig, fordi han mente, Tinby havde et socialt ansvar, og det fortryder han ikke. - I Tinby vil vi gerne være en aktiv bidragsyder til at hjælpe flygtninge hurtigt ud på det danske arbejdsmarked på samme vilkår som andre ansatte, hvorfor vi ikke tøvede med at påtage os ansvaret for læringen. Ved at føre an håber vi også at kunne inspirere andre virksomheder til at gøre det samme.

Teamspirit, sammenhold og indstilling

Ifølge Jan Nørgaard skyldes Yasins succes flere ting: - Først og fremmest den teamspirit og det sammenhold, vi har herude. Mange af Tinbys ansatte har taget godt imod Yasin og støttet ham, og samtidig er Yasins indstilling helt sikkert også en stor del af succesen. Så det er bestemt noget, vi vil gøre igen, siger Jan Nørgaard.

At tjene sine egne penge...

Yasin er kun én af de i alt 1.955 registrerede i et IGU-forløb, og han har knoklet for at få fodfæste på det danske arbejdsmarked. Derfor har det også for ham betydet noget særligt, at Tinby har givet ham en mulighed: - At tjene sine egne penge, giver en helt specielt følelse. Det er vigtigt at stå på egne ben, som han udtrykker det - på dansk. For det har han lige fået lært i mellemtiden også.

Yasin blev fejret

Til Yasins reception var virksomhedskonsulent Foed Kebaier til stede for at lykønske Yasin som den første i Nordfyns Kommune til at gennemføre forløbet. Men også Yasins kolleger viste, hvor meget de sætter pris på ham, så han blev forkælet med gaver fra både personaleforeningen og Tinby.

 

Yasins succeshistorie er også omtalt på fyens.dk - læs den flotte artikel her.

 • Vil du vide mere om polyurethan og vores øvrige løsninger?


  Vi har materialet, den tekniske knowhow og produktions-faciliteterne. 

   

  Kontakt vores salgs- og marketingchef Erik Kaag for yderligere information om polyuretan og de løsninger, vi tilbyder:

  undefined

  E-mail eka@tinby.dk 

  Mobil: + 45 42330187

 • undefined

  Tinby wurde 1972 gegründet und ist heute Skandinaviens führender Anbieter von Rohlingen und Formteilen aus massivem, flexiblem und verschäumtem Polyurethan.