Nyheder

Tinby A/S overtager LM Skumplast A/S

09. januar 2017

PRESSEMEDDELELSE 

LM Skumplast A/S i Tjæreborg har fået ny ejer, nemlig nordfynske Tinby A/S, der er en del af den børsnoterede koncern SP Group A/S. Opkøbet vil styrke kundernes muligheder for isoleringsløsninger inden for bl.a. bygge- og fødevareindustrien - i polyuretan (PUR), som de to virksomheder tilsammen har stor erfaring med.

Service, faciliteter og medarbejdere er de samme. Men ejeren er i dag en anden hos LM Skumplast A/S på Industrivej i Tjæreborg end ved årsskiftet. Pr. 6/1-17 er virksomheden opkøbt af Tinby A/S i Søndersø på Fyn – en plastvirksomhed, der er en del af den børsnoterede koncern SP Group A/S.

”Vi glæder os over købet af den jyske virksomhed, for med overtagelsen af LM Skumplast A/S får vi et endnu stærkere ben at stå på i relation til udvikling og fremstilling af isoleringsemner,” udtaler Torben Nielsen, der er administrerende direktør i Tinby A/S. Tinby A/S en markant spiller på markedet i relation til produktion af polyuretanløsninger til primært fire segmenter: 1) Kabinetter, 2) flex, 3) greentech og 4) design.

LM Skumplast A/S, der siden etableringen i 1978 er blevet udbygget adskillige gange, producerer polyuretanbaserede plader og profiler med høj isoleringsevne til kunder inden for køle- og transportindustrien samt til byggeindustrien.

”Det nye ejerskab, samarbejde og vores fælles målsætninger gør begge virksomheder endnu mere konkurrencedygtige som innovative producenter af polyuretanemner til vore kunder,” forklarer Torben Nielsen og uddyber:

”Plastmaterialet polyuretan, som både LM Skumplast A/S og Tinby A/S har stor erfaring med, er markedets bedste isoleringsmateriale. Det kan nedbringe isoleringstykkelsen på for eksempel en væg i en bygning eller i en køletrailer med op til 30-40% i forhold til kendte sten- og glasuldsmaterialer – og bevare præcis samme isoleringseffekt. Samtidig er materialet kendt for blandt andet sit lave optag af fugt, sin formstabilitet og trykfasthed, det er nemt at montere og har nemme efterbearbejdnings-muligheder ved for eksempel savning, fræsning og slibning. Det er således et interessant materiale til isolering af alt fra huse og køletrailere til kølehuse samt som teknisk isolering inden for mange industrier.”

De tilførte kompetencer vil bidrage til videreudviklingen af Tinby A/S’ i forvejen mange isoleringsprodukter, der bl.a. omfatter isoleringskapper til ventiler og fjernvarmeinstallationer, vinduesprofiler, varmevekslere, beholdere etc. ”Vi har både produktion til eget produktprogram samt til OEM-kunder og som underleverandør,” forklarer Torben Nielsen.

LM Skumplast A/S’ aktiviteter fortsætter efter ejerskiftet med uforandret styrke - fra faciliteterne i Tjæreborg, ligesom direktør Kim Hansen fortsætter som direktør for virksomheden. Han glæder sig over, at virksomheden og dens medarbejdere nu bliver en del af en stærk koncern inden for plastindustrien.

Adm. direktør i SP Group A/S Frank Gad oplyser, at købet af LM Skumplast A/S accelererer SP Groups vækst. ”Vi køber en velfungerende og velpositioneret virksomhed ud fra en klar overbevisning om, at vi i fællesskab kan udnytte vores erfaringer inden for udvikling, produktion og salg af PUR-produkter til at styrke konkurrencekraften og skabe en endnu stærkere position internationalt,” siger administrerende direktør Frank Gad.

LM Skumplast A/S skifter i forbindelse med ejerskiftet navn til Tinby Skumplast A/S.

undefined 

Foto: LM Skumplast A/S har fået ny ejer, nemlig Tinby A/S, der er en del af den børsnoterede koncern SP Group A/S. Her ses Kim Hansen (t.v.), der fortsætter som direktør i virksomheden under det nye navn Tinby Skumplast A/S, sammen med Torben Nielsen, der er adm. direktør i Tinby A/S - foran den store maskine, der støber polyuretanplader til bl.a. isolering af køletrailere. 

 

For yderligere information, kontakt da venligst:

Tinby Skumplast A/S, direktør Kim Hansen, tlf. +45 2045 1361, mail khh@tinby.dk | www.tinbyskumplast.dk

Tinby A/S, adm. direktør Torben Nielsen, tlf. +45 4040 3300, mail tn@tinby.dk | www.tinby.dk

 

 

Om Tinby A/S | Tinby A/S har i snart 45 år leveret komplette polyuretanløsninger til kunder i hele verden. Polyuretan (fork. PUR) er et plastmateriale, der er kendt for sin høje brud- og slidstyrke, supereffektive isoleringsevner, gode kemiske, termiske og elektriske egenskaber, og materialet kan tillige produceres med meget lav vægt. Med sine 250 medarbejdere i Danmark, USA, Kina og Polen betjener Tinby A/S primært fire segmenter: 1) Kabinetter, 2) flex, 3) greentech og 4) design. Tinby A/S tilstræber at optimere og bibeholde et langvarigt samarbejde med sine kunder for at sikre højkvalitetsløsninger tilpasset den enkelte kunde, og virksomheden tager gerne ansvar for store dele af værdikæden - fra idé, konstruktion og udvikling til produktion, forædling og distribution. Tinby er lig med høj kvalitet og leveringssikkerhed til konkurrencedygtige priser - fra Danmark, Polen, Kina og USA.

 

Om SP Group A/S| SP Group producerer formstøbte emner i plast og udfører overfladebelægninger på plast- og metalemner. SP Group er førende leverandør af plastforarbejdede emner til dansk industri og har desuden en stigende eksport og voksende produktion fra egne fabrikker i Danmark, Sverige, Polen, Letland, Slovakiet, Kina, USA og Brasilien. SP Group har desuden salgsselskaber i Sverige, Norge, Holland og Canada. SP Group er noteret på NASDAQ Copenhagen og havde efter 3. kvartal i 2016 i gennemsnit 1.592 medarbejdere og ca. 1250 navnenoterede aktionærer.

 

 

 

 

 

 

 • undefined

 • Vil du vide mere om polyuretan og vores øvrige løsninger?

  Vi har materialet, den tekniske knowhow og produktions-faciliteterne. 

  Kontakt Tinby Skumplast for yderligere information om PUR, skumplast og de løsninger, vi tilbyder:

  undefined

  Kim Hansen

  E-mail skum@tinby.dk 

  Tlf. +45 75176060