Nyheder

ISO-certifikaterne blev overrakt

14. marts 2016

undefined

Der var glæde og stolthed hos alle, da certifikaterne vedrørende ISO-standarderne 14001 og OHSAS 18001 for miljø- og arbejdsmiljøstyring kunne overrækkes i fredags.

Overrækkelsen af certifikaterne, som alle medarbejdere i fællesskab har bidraget til at gøre os fortjent til, blev festligholdt ved en lille reception, hvor også Rikke Nørrevang og Karl Laursen fra Bureau Veritas var til stede.

Hvad handler ISO 14001 og OHSAS 18001 om?

At være certificeret efter ISO 14001 handler om at udvise ansvarlighed over for miljøet og medvirke til et bæredygtigt samfund.

Standarden har til formål at hjælpe en virksomhed med at få styr på miljøpåvirkninger og at arbejde aktivt for at forbedre miljøet ved at indføre miljøforbedringer i produktion og processer.

Et af standardens krav er, at virksomheden kortlægger alle miljøpåvirkninger og vurderer hvilke muligheder, der er for forbedringer.

Det er også et krav i standarden, at virksomheden overholder alle love og forskrifter vedrørende miljøet, og at man løbende arbejder for at forbedre virksomhedens performance på miljøområdet. Som virksomhed forpligter vi os altså til i videst muligt omfang at anvende miljøvenlige produkter i produktionsprocessen, producere mindst muligt affald, genanvende hvor vi kan og sørge for, at medarbejderne har et godt arbejdsmiljø, hvor der tages størst muligt hensyn til miljømæssige påvirkninger. 

OHSAS 18001 handler om, hvordan vi passer på os selv og hinanden. Også her skal vi som virksomhed kunne dokumentere, hvad vi gør for fx at 
undgå arbejdsulykker og sørge for at registrere, når der har været nærved-ulykker, således at der kan igangsættes tiltag for at minimere risikoen for, at ulykker sker.

Sikkerhedsarbejdet bliver således sat endnu mere i system. Der bliver en klar fælles holdning til, at man ikke udsætter sig selv og andre for fare.

De væsentlige krav i begge standarder er, at virksomheden udover at dokumentere, hvad den gør, også forpligtiger sig til at vise, at der løbende arbejdes på forbedringer. 

Til lykke til alle Tinbys medarbejdere med certficeringerne.


 • Iso-certificeringer

  ISO 14001

  undefined

   

  OHSAS 18001

  undefined