Hvad kan polyuretan bruges til?

Polyuretan - også kaldet PUR

Polyuretan, i daglig tale ofte kaldet PUR, er en hærdeplast, der fremstilles i en nøje beregnet reaktionsproces, hvor to væsker blandes og presses ind i en støbeform. Materialet reagerer i støbeformen og får den ønskede facon.

Materialeegenskaberne bestemmes af valget af grundvæske-materialer og tilsætningsstoffer. Kunsten består i at kende alle variationsmuligheder og få det optimale ud af materialet i forhold til de ønskede egenskaber, herunder at styre og kontrollere de ønskede materialeegenskaber som fx polyuretanens massefylde, cellestruktur osv.

 

Erfaring og knowhow

Tinby har stor erfaring med og knowhow i at udvikle recepturer på PUR-materialer for at opnå de ønskede materialeegenskaber.

Polyuretan har en høj brud- og slidstyrke, er supereffektiv til isolering, har gode termiske, kemiske og elektriske egenskaber - og kan tillige produceres med meget lav vægt.

Vi leverer formstøbte emner i såvel massiv, opskummet som fleksibel polyuretan, og polyuretan kan med sine særlige egenskaber erstatte bl.a. træ, aluminium og stål.

Tinbys kernekompetencer er støbning, overfladebehandling og forædling af polyuretanprodukter, og vi opererer inden for primært fire segmenter:

  • kabinetter
  • flex (fx ergonomiske møbeldele)
  • greentech (komponenter til den grønne energisektor og vindmølleindustrien) og
  • design

> Vil du vide mere om polyuretan? Kontakt en af vores medarbejdere